Budžet  Vranja za 2016. realnog i razvojnog karaktera

Izvor: juGmedia, 11.Dec.2015, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet Vranja za 2016. realnog i razvojnog karaktera

VRANJE – Gradonačelnik Zoran Antić rekao je na konferenciji za novinare da je Gradsko veće usvojilo Nacrt Odluke o budžetu za 2016. godinu u visini od 2.554.422.000 dinara, što je za 300 miliona dinara manje od prethodnog. Antić je rekao da je Budžet realnog, razvojnog i izbalansiranog karaktera, kao i da je usvojen u teškim i složenim finansijskim uslovima.

On je, takođe, rekao da su u razvojnom smislu zadržane sve kategorije, tako da će za Direkciju za razvoj i >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << izgradnju Grada Vranja biti izdvojeno oko 300 miliona dinara, za oblast poljoprivrede 28 miliona, 20 miliona za medije, kao i da će značajna sredstva biti opredeljena za zaštitu životne sredine, kulturu i socio-humanitarne organizacije.

Na konferenciji se još čulo da  je grad isključivo iz svog budžeta izdvojio namenskih 15 miliona dinara za podsticaj poljoprivrede i time demantovao navode premijera Aleksandara Vučića da su to sredstva iz republičkog budžeta. Antić je pomenuo i Nacrt Zakona o finansiranju lokalne samouprave, ističući da je on rigidan i štetan i u značajnoj meri će uticati na funkcionisanje lokalnih samouprava. Inače, i svi delegati na Skupštini Stalne konferencije gradova i opština su zauzeli jednoglasan stav da je pomenuti Nacrt Zakona loš i neodrživ.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budžet grada za 2016. nerealan i precenjen ocenjuju demokrate

Izvor: Kragujevac.rs, 11.Dec.2015

Budžet grada Kragujevca za 2016. godinu nerealno je planiran i precenjen, po oceni odborničke grupe Demokratske stranke. Prema rečima predsednice ove odborničke grupe, Jovane Jovanović, budžet za narednu godinu nije ni razvojni, ni socijalni, ni programski. Svesni prenetih obaveza iz prethodnog...

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.