Antonijević najavio povećanje plata prosvetarima

Izvor: juGmedia, 13.Apr.2016, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antonijević najavio povećanje plata prosvetarima

VRANJE – Pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević najavio je danas u Vranju prvo povećanje plata prosvetarima do koje bi trebalo da dođe ove jesni.

On je tokom posete Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u razgovoru sa zaposlnima kazao da če doči do povećanja zarada, ali nije mogao da precizira koliko će ono biti.

Antonijević  je je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da je Vlada Srbije u dogovoru sa predstavnicim MMF dobila saglasnost za povećanje plata u javnom sektoru, a kao direktna posledica sve većeg priliva novca u budžet, uslovljenog merama štednje.

„Ono što pouzdano znam jeste da Vlada sigurno nije htela da u sred izborne kampanje obećava nešto što neće moći da ispuni, ali nakon sagledavanja prvog tromesečja i budžeta sigurno je da će povećanje plata biti u prosveti kao sistema sa najvećim brojem zaposlenih“ kazao je..

Antonijević je svoju posetu ovoj školi obrazložio sagledavanjem urgentnih stvari za potrebna investiciona ulaganja i tom prilikom najavio i veću pomoć za rekonstrukciju škola u Vranju i celom Pčinjskom okrugu, budući da je prioritet dat jugu Srbije.

Kako je rekao u planu su radovi na obnavljanju 270 škola u Srbiji u kojima ne postoji mogućnost za odvijanje osnovne nastave.

(Kraj)mig

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.