Anketa da se SOS telefon za žene finansira iz budžeta

Izvor: JUGpress.com, 03.Dec.2018, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketa da se SOS telefon za žene finansira iz budžeta

VRANJE

 U prostorijama Uslužnog centra u Vranju, aktivistkinje SOS telefona i SOS Kutka za devojke, ubacile su u kutiju preko 200 predloga građanki i građana da SOS telefon za žene bude prioritetna usluga finansiranja sredstvima budžeta u 2019. godini.

Na poziv Grada Vranja da se građanke i građani uključe u planiranje budžeta za 2019. godinu, u poslednjoj nedelji novembra organizovana je akciju prikupljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << predloga kojim je SOS telefon Vranje kandidovan na listi prioriteta za finansiranje sredstvima gradskog budžeta u 2019. godini. Predlozi su dostavljeni i elektronskom poštom.

„Ovo je prvi put da žene iz tima SOS telefona imaju priliku da na ovaj način učestvuju u planiranju gradskog budžeta za narednu godinu. Konkretnu podršku za naš predlog smo imale od člana Gradskog veća za budžet Bojana Kostića, koji je Upitnik za prikupljanje ideja, sa predlogom za podršku SOS telefona, ubacio u kutiju. Naš sledeći korak, u okviru kampanje „16 dana aktivizma“ jeste zahtev za izmenu i dopunu gradske Odluke o lokalnim socijalnim uslugama, da SOS telefon dobije status socijalne usluge u zajednici. Za to je ženama Vranja potreban glas svih 65 odbornika u Skupštini grada. Mi na SOS telefonu, verujemo da su lokalni donosioci odluka iskreni kada govore da podržavaju napore žena Vranja da se poveća prevencija i dostigne nulta tolerancija nasilju nad ženama. Na njima je da to i javno potvrde“ – kažu žene sa SOS telefona.

Od 1. januara do 1. novembra 2018, SOS telefon Vranje je evidentirao 667 poziva.

U istom periodu 179 žena se obratilo za podršku i pomoć koje se odnosilo na porodično-partnersko nasilje. Tim konsultantkinja SOS telefona je pružio je 1.717 specijalizovanih usluga ženama.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.