Volvo sprema novu generaciju kompaktnih automobila

Izvor: Autorepublika.rs, 11.Avg.2015, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volvo sprema novu generaciju kompaktnih automobila

Kineski Geely, vlasnik Volvoa, otvorio je u Geteborgu novi projektni centar China Euro Vehicle Technology (CEVT), namenjen razvoju automobila iz takozvanog C segmenta. CEVT, na čijem čelu je Mats Fagerhag, inženjer koji je zaslužan za nastanak Saab-ove Phoenix platforme, biće mesto gde će se oblikovati novi Volvo u klasi VW Golfa, krosover XC40 kao i naslednik aktuelnog V40.

U centru će se razvijati i Geely modeli namenjeni kako kineskom, tako i evropskom tržištu. Novi Volvo modeli biće zasnovani na modularnoj platformi koja će omogućiti proizvodnju više vozila različite dužine, širine, visine i međuosovinskog rastojanja.

Još uvek nije poznato kada će prvi modeli biti spremni za serijsku proizvodnju, ali pretpostavlja se da nas od njih deli najmanje dve i po godine, što znači da ih u prodajnim salonima možemo očekivati tek 2018.
Pogledaj vesti o: Volvo,   Saab

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.