Volvo S90 biće baziran na osnovu Concept Universe modela

Izvor: Moto.rs, 16.Jan.2015, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volvo S90 biće baziran na osnovu Concept Universe modela

Volvo S90 vodeći sedan model zameniće zastareli S80 u okviru proizvodne linije i podstaći proizvodnju V90 karavan modela koji će biti dizajniran na osnovu Concept Estate.

Kada je reč o S90 modelu, on će biti baziran na Concept Universe koji je predstavljen 2011. godine u toku održavanja sajma automobila u Šangaju i odlikovaće ga ista novorazvijena platforma kao i drugu generaciju XC90 modela.

Vrhunska >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << verzija će nositi oznaku T8 Twin Engine i odlikovaće je kombinacija četvorocilindarskog 2.0L super i turbo benzinskog motora sa elektromotorom postavljenim sa zadnje strane.

Kod XC90, ova hardverska kombinacija omogućava 400ks ukupne izlazne snage i 640Nm obrtni moment, a velika je verovatnoća da će i S90 odlikovati ista konfiguracija.

Volvo S90 će se proizvoditi u Kini i biće skuplji od odlazećeg S80 modela, što je i razumljivo jer se radi o potpuno novom modelu koji odlikuje Scalable Product arhitektura koja će biti korišćena na velikom broju Volvo modela.

foto © Volvo

Nastavak na Moto.rs...






Povezane vesti

Kompanija Alfa Romeo potvrdila je da će novi sedan biti predstavljen 24. juna

Izvor: Moto.rs, 16.Jan.2015

Izvršni direktor Fiat Chrysler Automobiles Sergio Marchionne je najavio tokom ovogodišnjeg sajma u Detroitu da će novi Alfa Romeo sedan model biti predstavljen tokom ove godine...Ovaj model će biti predstavljen na domaćem italijanskom tržištu 24. juna ove godine kada će kompanija slaviti vek...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.