Nova generacija modela Volvo V60: O-MOJ-BOŽE! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2018, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova generacija modela Volvo V60: O-MOJ-BOŽE! (VIDEO)

Lepo.

Kompanija Volvo je objavila plan da 21. februara predstavi potpuno novu generaciju modela Volvo V60.

Kompanija još uvek ne otkriva nikakve detalje o svom modelu, ali u objavljenom tizer video snimku urađenom u „retro“ stilu, imamo prilike da vidimo nekoliko legendarnih karavan modela kompanije Volvo. Nakon toga, na snimku se vide nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << detalja sa redizajniranog modela, koji će premijerno biti predstavljen sledeće nedelje.

Sudećiu po onome što možemo videti na snimku, možemo zaključiti da će novi V60 imati iste dizajnerske linije kao i modeli V40 i V90. Prednjim delom će dominirati velika, široka maska (rešetka), sa čije će se leve strane nalaziti farovi sa poznatim dizajnom kompanije, kojeg ona naziva „Torov čekić“.

Posmatrano sa strane, vidimo da će ovaj model imati panoramski krov kao i srebrne „krovne šine“ i prepoznatljiva zadnja svetla.

Na snimku se vidi samo mali deo kabine, ali je to dovoljno da zaključimo da je na njen dizajn u velikoj meri uticao dizajn kabine iz modela XC60. Prema tome, očekujemo skandinavski dizajn u kombinaciji sa kvalitetnim materijalima. Očekuje se da se u ovom modelu nađe i veliki ekran infotejnment sistema, kompatibilan sa Android Auto i Apple CarPlay platformama.

Kada već govorimo o platformama, moramo napomenuti da ći nova generacija ovog modela biti bazirana na SPA arhitekturi kao i modeli V90 i XC60.

Kada je reč o pogonskim sklopovima, još uvek ništa nije potvrđeno, ali se očekuje a motori uglavnom budu isti kao u modelu XC60. Tu spadaju četvorocilindarski agregat sa turbo punjačem, zapremine dva litara koji proizvodi 250 konjskih snaga i 349 Nm obrtnog momenta. Tu je još i četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara sa turbo i super punjačem koji proizvodi 316 konjskih snaga i 399 Nm obrtnog momenta.

Nešto kasnije možemo očekivati i plug-in hibridnu verziju sa elektromotorom jačine 87 konjskih snaga, i gore pomenutim agregatom koji proizvodi 316 konjskih snaga, te bi ovaj karavan mogao imati ukupno 400 konjskih snaga i 639 Nm obrtnog momenta.

Plug-in hibridna verzija će biti konstruisana kao konkurent modelima Audi S4 i Mercedes-AMG C43.

Nakon zvaničnog, javnog, predstavljanja na Sajmu automobila u Ženevi, Volvo će predstaviti i novu generaciju modela S60.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.