Volkswagen za farmere, a nije kamionet (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 22:22

Volkswagen za farmere, a nije kamionet (VIDEO)

VW Polo Robust je povišeni hečbek sa kukom za vuču.

Volkswagen Polo će sledeće godine proslaviti 50. rođendan, što je dovoljno vremena da ovaj mali automobil poprimi različite oblike. Od svog lansiranja 1975. godine, prodavao se kao hečbek, limuzina, karavan, pa čak i kao krosover – sećate se Polo Crossa?

Ove godine, brazilsko odeljenje kompanije vaskrslo je ideju o robusnijoj verziji sa podignutim ogibljenjem.

Nazvana Polo Robust, nova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << verzija Volkswagenovog potkompakta dizajnirana je specijalno - za farmere.

VW Brazil tvrdi da je novi derivat "razvijen i testiran sa kupcima iz poljoprivrednog segmenta na umu".

Pošto mora da se nosi sa neasfaltiranim putevima, ovaj hečbek ima veći razmak od tla. Nešto kao Dacia Sandero Stepway.

Polo Robust nudi više od podignutog ogibljenja, s obzirom da ima i presvlake sedišta koje se lako čiste. Pored toga, kupci dobijaju i gumene podne prostirke, pa čak i kuku za prikolicu.

Međutim, vlasnici neće moći da vuku teške terete jer auto pogoni 1.0-litarski benzinski "atmosferac". Agregat proizvodi svega 84 konjske snage i 101 Nm obrtnog momenta koji se prenosi na prednje točkove preko petostepenog manuelnog menjača.

Novi "kros" hečbek pridružiće se postojećim "farmerskim" vozilima dostupnim u Brazilu, kao što su pikapovi Saveiro i Amarok.

Potonji je još uvek u svojoj prvoj generaciji u Brazilu gde VW nastavlja da prodaje originalni model koji je razvio samostalno. Lansiran prošle godine, Amarok druge generacije zasnovan je na modelu Ford Ranger.
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.