Volkswagen ugasio Phaeton na teritoriji Velike Britanije

Izvor: Moto.rs, 05.Jun.2015, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkswagen ugasio Phaeton na teritoriji Velike Britanije

Volkswagen je odlučio da prestane da prodaje na tržištu Velike Britanije svoj sedan pune veličine pod nazivom Phaeton. Mnogi će biti iznenađeni kada čuju da VW još uvek prodaje pomenuti model u Velikoj Britaniji.

Ovo je naročito čudno u svetlu činjenice da je pomenuti model na tržištu još od 2202. godine i da je imao nekoliko faceliftova 2007. i 2010. godine. Sada najnovija iteracija Phaetona više nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << dostupan za naručivanje obzirom da ovaj model ima liniju motora koja je već zastarela i koja nije u skladu sa nastupajućim Eruo 6 standardima koji se odnose na emisije CO2. Volkswagen je investirao ne manje od 750 miliona evra u razvoj modela Phaaeton, ali nikada nisu uspeli da dostignu godišnju ciljanu prodaju od 20.000 jedinica. U poslednje vreme se pojavljuju informacije da bi negde 2017. godine mogla da se pojavi druga generacija ovog modela koja bi bila udobnija od Mercedes S klase i koja bi posedovala tehnologije poluautonomne vožnje.

foto © Volkswagen

Nastavak na Moto.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.