Volkswagen ipak neće biti VoltsWagen – prvoaprilska šala

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 01.Apr.2021, 13:13

Volkswagen ipak neće biti VoltsWagen – prvoaprilska šala

Podružnica nemačkog automobilskog diva Volkswagen AG objavila je lažnu vest da će u Sjedinjenim Državama poslovati pod imenom „Voltswagen of America“ jer ono bolje oslikava orijentaciju kompanije ka proizvodnji elektrovozila ali u sredu je priznala da je reč o prvoaprilskoj šali

Međutim, na društvenim mrežama >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << prvoaprilska šala dočekana je kritikama jer su se neki komentatori prisetili skandala koji je nemački proizvođač izazvao lažiranjem rezultata na testiranjima izduvnih gasova za svoje dizel modele zbog čega je godinama varao i kupce i regulatore.

Volkswagen of America neće promeniti ime u Voltswagen. Ta je objava bila u duhu prvoaprilskih šala kako bi propratila lansiranje električnog vozila ID.4 SUV te istakla našu predanost prelaska na potpuno električnu mobilnost„, rekao je glasnogovornik.

Glasnogovornik Volkswagena u Nemačkoj nazvao je promenu imena „krasnom idejom“ s fokusom na marketing.

Drugi najveći proizvođač automobila na svetu, VW se nada da udvostruči isporuke električnih vozila i pojačati profit ove godine prelaskom na potpuno električna vozila.

Neki vodeći ljudi VW-a nezadovoljni su što što njihovi električni modeli u SAD-u ne privlače toliko pažnje kao Tesla ili General Motors.

Volkswagen planira da investira 16 milijardi evra u elektrifikaciju i digitalizaciju do 2025 i obvezao se da proda milion električnih vozila u svetu do 2025.

Volkswagen je 2015. godine priznao da se koristio protivzakonitim softvreom kako bi varao na testovima za dizel motore u SAD-u, što je izazvalo najveću krizu korporacije koja ju je koštala 32 milijarde evra za isplatu kazni, sudskih troškova i oporavka.

Izvor: SEEbiz

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.