Volkswagen i LG razvijaju umreženu platformu

Izvor: Nacionalna klasa, 04.Avg.2016, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkswagen i LG razvijaju umreženu platformu

Volkswagen Grupa i LG Electronics su potpisali memorandum o zajedničkom istraživanju i razvoju sledeće generacije umrežene platforme.

Dve kompanije će zajedno raditi na Volkswagen Cross-Over platformi  koja ima za cilj da unapredi umrežavanje vozila. Koristeći naprednu tehnologiju ona će vozačima ponuditi neometan digitalan pristup mnogobrojnim karakteristikama >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << kao što su usluge smart home i usluge vezane za lokaciju gde se vozilo nalazi.

U narednim godinama će se razvijati tehnologije koje će povezivati vozilo sa smart home uslugom što će omogućiti vozačima da kontrolišu i prate uređaje u svojim domovima (osvetljenje, bezbednosni sistemi i aparati za domaćinstvo), razvoj centra za pružanje obaveštenja koja su vozaču trenutno potrebna i koji pruža informacije na intuitivan i siguran način i pruža korisne preporuke vozaču u realnom vremenu.

„Volkswagen intenzivno radi na  digitalizaciji svojih brendova. Naš fokus pri tome je uvek na našim kupcima. Za njih, komfor, bezbednost i ušteda energije imaju najvažniju ulogu. LG je jak, pouzdan partner u implementaciji novih karakteristika. Radujemo se saradnji sa kompanijom LG i budućem smart home rešenja za naše kupce jednostavnih i lakih za upotrebu a koji su integrisani u sisteme naših vozila“, rekao je Form na zvaničnom potpisivanju sporazuma.

Ovaj sporazum predstavlja primer dugoročnog odnosa koji su LG i Volkswagen razvili tokom godina. LG je jedan od prvih elektronskih kompanija koja se posvetila automobilskoj industriji. Ona obezbeđuje audio-vizuelne proizvode za vozila od 2007. godine i uspostavila je reputaciju za pouzdanost i tehnološke inovacije.

Izvor: Volkswagen

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.