Volkswagen gradi novu fabriku u Kini

Izvor: B92, 17.Maj.2013, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkswagen gradi novu fabriku u Kini

Planirano je da nova fabrika, koja se gradi u mestu Changsha u saradnji sa kineskom kompanijom Shanghai-Volkswagen (SVW), bude završena do kraja 2015. godine. U njoj će se proizvoditi oko 300.000 vozila godišnje. VW gradi kompletan proizvodni objekat sa presom, farbarom, karosernicom i montažnom trakom.

Prioritet u budućoj fabrici daje se smanjenju potrošnje energije i vode, kao i manjim CO2 emisijama i umanjenju količine otpada u skladu sa Volkswagenovom strategijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Think Blue.Factory".

"Proširujemo naše kapacitete u Kini na četiri miliona vozila godišnje do 2018. godine, kako bismo ispunili zahteve naših kineskih kupaca", izjavio je Jochem Heizmann, član upravnog odbora Volkswagen AG odgovoran za tržište Kine i predsednik i generalni direktor Volkswagen grupe Kina na ceremoniji potpisivanja ugovora.

Fabrika u mestu Changsha predstavlja deo investicionog programa od 9,8 milijardi evra koji će se realizovati u periodu do 2015. Cilj ovih investicionih projekata koji se finansiraju iz sredstava dveju kompanije sa zajedničkim ulaganjima, Shanghai-Volkswagen i FAW-Volkswagen, je da se učvrsti vodeća pozicija Volkswagen grupe na kineskom tržištu putničkih automobila.

Fokus je na razvoju novih modela i na proširenju proizvodnih kapaciteta.

Ova fabrika jedna je od sedam novih VW fabrika koje će se izgraditi u Kini tokom narednih nekoliko godina. Zajedno sa svojim partnerima FAW-Volkswagen i Shanghai-Volkswagen, VW grupa trenutno u Kini proizvodi 20 automobilskih modela marki Volkswagen, Škoda i Audi.
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.