VW investira 4 milijarde evra u Španiju

Izvor: B92, 12.Maj.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VW investira 4 milijarde evra u Španiju

Volkswagen je najavio da će do 2019. uložiti 4,2 milijarde evra u modernizaciju infrastrukture i razvoj novih modela Seata, ali i drugih brendova iz nemačke grupacije koji će se proizvoditi u Španiji.

"Španija je u ovom trenutku ključna zemlja za strategiju naše grupacije", izjavio je član upravnog odbora Volkswagena, Francisko Havijer Garsija Sanc.

On nije precizirao koje nove modele VW grupacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << planira da izrađuje na Iberijskom poluostrvu, ali je rekao da su neki od njih već u razvojnom procesu.

Volkswagen grupa ima na platnom spisku u Španiji oko 22.000 radnika u različitim kompanijama među kojima su Seat, Volkswagen Navarra, Volkswagen-Audi Spain, Porsche Iberica, MAN Truck & Bus, Scania Iberica, Italdesign Giugiaro Barcelona, Audi Tooling Barcelona...

U Seatovoj fabrici Martorel i VW pogonu Navara (gde se sklapa Polo) u 2014. ukupno je izrađeno oko 750.000 automobila, ili 13,1% više nego u 2013. godini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.