Izvor: Nezavisne Novine, 18.Nov.2016, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VW gasi 23.000 radnih mjesta

VOLFSBURG - Kompanija "Volkswagen" postigla je dogovor s radnicima o smanjenju 23.000 radnih mjesta, čime će uštedjeti 3,7 milijardi evra (3,9 milijardi dolara) rashoda, izvještava agencija "Bloomberg", pozivajući se na izvore upoznate sa dešavanjem.

Redukovanje broja zaposlenih će biti sprovedeno postepeno, a njemački proizvođač automobila se saglasio da nema prisilnih otpuštanja do 2025. godine, naveli >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su izvori "Blooberga", koji su željeli da ostanu anonimni prije nego što kompanija zvanično obavijesti javnost o tome na konferenciji za novinare u Volfsburgu.

Radnici i Uprava su u srijedu uveče postigli napredak u pregovorima o gašenju radnih mjesta u pogonima za proizvodnju automobila marke VW, nakon intenzivnih višemjesečnih razgovora. Sporazum o radnoj snazi je presudan za VW napore za ubrzanje restrukture svoje najveće proizvodne jedinice radi izlaska iz najgore krize u svojoj istoriji.

VW brend, koji ima gotovo polovinu udjela u ukupnim prihodima od prodaje grupe, upao je u probleme i prije krize koja je izbila lani zbog skandala sa emisijom izduvnih gasova, koja je bacila sjenku na reputaciju ovog proizvođača automobila i opteretila kompaniju s najmanje 18,2 milijarde evra troškova na ime novčanih kazni i popravke vozila.

Ukidanje radnih mjesta će biti sprovedeno postepenim gašenjem i putem prijevremenog penzionisanja, ali će kompanija istovremeno otvoriti 9.000 novih radnih mjesta za nove projekte poput električnih automobila i poslova u sektoru digitalne tehnologije.

(Tanjug)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.