U Nemačkoj se prodaje restaurirani Volkswagen Golf JGL iz TAS-a

Izvor: AutoBlog, 19.Sep.2019, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nemačkoj se prodaje restaurirani Volkswagen Golf JGL iz TAS-a

Ljubitelji automobilizma znaju da su se u pogonima fabrike TAS u Sarajevu proizvodile prve dve generacije VW Golfa u periodu od 1976. do 1992. godine.Jedan od kultnih sarajevskih modela je bio VW Golf JGL, obnovljena prva generacija slavnog automobila, koja se u TAS-u pravila od 1980. do 1985. Benzinsku verziju je pokretao 1,3 litarski 4-cilindrični motor snage 60 "konja", dok je oprema JGL bila namenski prilagođena kupcima u bivšoj Jugoslaviji. Kako prenosi Radiosarajevo, jedan takav Golf, originalni TAS proizvod, ponudio je trgovac iz nemačkog Cottbusa. Marcel Schmidt je objavio da prodaje VW Golf JGL iz marta 1982. godine, s pređenih 88.400 kilometara. Po tvrdnjama trgovca automobil je "2. ruka", potpuno restauriran, s potpuno obnovljenim...
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

U Njemačkoj se prodaje restaurirani Volkswagen Golf JGL iz TAS-a

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Sep.2019

Ljubitelji automobilizma znaju da su se u pogonima fabrike TAS u Sarajevu proizvodile prve dvije generacije VW Golfa u periodu od 1976. do 1992. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.