Minhenom će voziti Volkswagenova autonomna vozila

Izvor: AutoBlog, 17.Jul.2023, 09:32

Minhenom će voziti Volkswagenova autonomna vozila

Samo sedam dana nakon što je Volkswagen najavio testove ID. Buzza AD u Ostinu, Teksas, kompanija je najavila širenje programa na drugu stranu Atlantika. Prve probne vožnje na javnim putevima krenuće za nekoliko nedelja. Mesta za putnike će popuniti predstavnici vlade, novinari i lokalne vlasti, kako bi osetiti ukus autonomne budućnosti. ID. Buzz AD (Autonomous Driving) voziće sam, ali za volanom će se nalaziti čovek koji će nadzirati sistem i paziti da sve ide po planu. Električni kombiji imaju istu crno-žutu boju kao i oni testirani u SAD-u. Takođe imaju kabinu za četiri osobe i opremljeni su Mobileye sistemom za samostalnu vožnju. Dodatna oprema u odnosu na standardne modele ID.Buzz uključuje krovne kamere, radar...
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Minhenom će voziti Volkswagenova autonomna vozila

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jul.2023

Samo sedam dana nakon što je Volkswagen najavio testove ID. Buzza AD u Ostinu, Teksas, kompanija je najavila širenje programa na drugu stranu Atlantika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.