IMAJU NOVINU: Iz VW stiže Volkswagen ID. Space Vizzion

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2019, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMAJU NOVINU: Iz VW stiže "Volkswagen ID. Space Vizzion"

Ima da kida...

VW će konceptnim modelom "ID. Space Vizzion" pokazati kako bi u skorijoj budućnosti mogao izgledati njihov električan automobil u praktičnom karavanskom pakovanju.

Folksvagenov konceptni električni model "ID. Space Vizzion" publici će premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Los Angelesu, a u nemačkoj automobilskoj kompaniji žele pokazati kako bi u skorijoj budućnosti mogao izgledati još jedan produkcijski model koji će pokretati samo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << elektromotor(i).

World premiere of ID. Space Vizzion #Volkswagen #Greentech #Futurism pic.twitter.com/X4EcvKMV2T

— Tom (Thomas) Meiers 托马斯 (@Tom_Meiers_VW) November 20, 2019

Dug 4,95 metara "ID. Space Vizzion" sedmi je model nastao na VW-ovoj namenskoj MEB platformi, a iza skladne i aerodinamične karavanske karoserije (bez ručki na vratima) kriju se dva elektromotora koji se napajaju baterijama čiji kapacitet u ovom slučaju iznosi 82 kWh.

Elektromotori u kombinaciji raspolažu s više od 330 konjskih snaga, što je dovoljno da konceptni "Passat budućnosti" s prenosom snage preko obje osovine od 0 do 100 km/h stiže za nešto više od pet sekundi i razvije elektronski ograničenih 175 km/h.

Prema WLTP standardima kapacitet baterija dovoljan je za prelazak do 590 kilometara. Uz podsećanje na Folksvagenov ranije objavljen plan o elektrifikaciji, kupci u Evropi i Americi ne bi trebali dugo čekati na "ID. Space Vizzion" u produkcijskom izdanju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.