Folkswagen završio proizvodnju Phaetona

Izvor: Nacionalna klasa, 22.Mar.2016, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folkswagen završio proizvodnju Phaetona

Volkswagen je okončao proizvodnju modela Phaeton, luksuzne limuzine koja je imala premijeru na Sajmu automobila u Ženevi 2002. godine.

Prodaja modela u Sjedinjenim Američkim Državama prekinuta još pre nekoliko godina zbog loših prodajnih rezultata. Slaba prodaja nije bila karakteristična samo za američko tržište, nego i za ostale svetske regione. Phaeton je godišnje kupovalo samo nekoliko hiljada ljudi.

Poslednji automobil sišao je sa proizvodne trake 18. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << marta sa linije u fabrici u Drezdenu. Reč je o automobilu sa oznakom Phaeton 4MOTION i 4,2 litarskim V8 motorom od 340KS.

Dobra vest za radnike je da neće biti otpuštanja u ovom pogonu. Oko 400 radnika će ostati u ovoj fabrici, koja će biti preuređena u prostor za demonstracije budućih VW tehnologija iz oblasti električnih automobila i digitalnih sistema. Vrata za posetioce biće otvorena sledećeg meseca. Ostali radnici biće raspoređeni u obližnje Volkswagenove fabrike.

Planirano je da kasnije Volkswagen ponovo pokrene proizvodnju automobila u ovoj fabrici. Pretpostavka je da je reč o Phaetonu na električni pogon, koji bi trebalo da bude lansiran krajem ove decenije.
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.