Ducati uskoro dobija nove vlasnike

Izvor: B92, 21.Okt.2020, 14:12

Ducati uskoro dobija nove vlasnike

Kako Reuters nezvanično saznaje Volkswagen je dobio nekoliko zainteresovanih kupaca za brend motocikala Ducati.

U sledećih pet godina Volkswagen će odrediti sudbinu sportskog dela koncerna u koji uz Ducati spadaju i Lamorghini te Bugatti (koji se nedavno povezivao i s Rimac Automobilima).

Volkswagen analizira budućnost Lamborghinija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bugattija i Ducatija u sklopu šire potrage za većom ekonomijom razmera jer se prebacuje na masovnu proizvodnju električnih automobila i dok kompanija pokušava više nego da udvostruči vrednost na 200 milijardi evra.

Pregled bi mogao da rezultira tehnološkim partnerstvima za marke sportskih automobila i superbajka visokih performansi, restrukturisanjem ili drugim opcijama, uključujući uvrštavanje na berzu ili prodaju.

Još uvek nije izvesno da li Volkswagen pristaje da započne i formalni postupak prodaje, ali kako bi prodaja uopšte bila moguća početkom sledeće godine, ulagači i bankari treba da procene očekivanja cena i potencijalno strateško uklapanje, rekla je Reutersu druga osoba upoznata s raspravama.

Volkswagen je pokušao da proda Ducati 2017. godine, kada su Bajaj Auto u partnerstvu s KTM-om te Polaris i privatne deoničke grupe Bain, PAI i Investindustrial izrazili interes za kupovinu italijanske marke motocikala. Prodaja je naišla na protivljenje rukovodstva radničkog odbora i bila je odložena.

Kao deo svog sledećeg pregleda strategije, Volkswagen takođe pravi planove za racionalizaciju Lamborghinija i nagovorio je bankare i potencijalne ulagače da uvrste italijanskog proizvođača sportskih automobila na berzu, rekli su izvori za Reuters.

Uvrštavanje na berzu bi moglo da se pokuša 2021. godine, rekao je Reutersu izvor upoznat s tim pitanjem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.