Da li je ovo novi Volkswagen Corrado?

Izvor: B92, 23.Okt.2020, 17:09

Da li je ovo novi Volkswagen Corrado?

Originalni model se nudio s četvorocilindričnim motorom, četvorocilindričnim motorom sa superpunjačem i VR6 motorom, a zamišljeni model bi mogao da pozajmi motor od osme generacije Golfa GTI i Golf R.

Poznato je da novi GTI pokreće 2,0 litarski četvorocilindrični motor s turbopunjačem koji razvija 245 KS i 370 Nm obrtnog momenta, kao i da će Golf R isporučivati više od 300 KS.

Silva je napravio rendere modernog Corrada s jasnim indikacijama da se ispod haube >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalazi motor s unutrašnjim sagorevanjem. Talentovani dizajner je već zamislio električni Scirocco, a Corrado izgleda još bolje, prenosi "autoblog".

Volkswagenova MEB platforma na kojoj su bazirani ID.3 hatchback i ID.4 SUV nudi gotovo neograničene mogućnosti za nove karoserije. Volkswagenu ne bi bilo teško da napravi Corrado na istoj platformi koju koriste ID.3 i ID.4, a koji imaju zadnji pogon i motor u zadnjem delu koji razvija 204 KS.

Osim toga, bilo bi mesta i za Corrado R s dva električna motora i pogonom na sva četiri točka. Nažalost, ovakav model verovatno ne bi doneo dovoljno novca kako bi opravdao svoje oživljavanje.
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.