Zvezda deklasirala Budućnost za vođstvo u finalu (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2019, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda deklasirala Budućnost za vođstvo u finalu (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde večeras su u Beogradu ubedljivo pobedili podgoričku Budućnost sa 91:72 (18:20, 27:22, 20:10, 26:20) i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

Crveno-beli su sjajnom igrom u krcatoj hali "Aleksandar Nikolić" stekli početno vođstvo u seriji i to razlikom koja će sigurno uticati dodatno na samopouzdanje.

Nakon veoma tvrdog meča u prvom poluvremenu, Zvezda je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dvocifrenu prednost stekla sredinom treće četvrtine, da bi u poslednjoj imala i maksimalnih 27 razlike, koje je održavala i rutinski privela meč kraju.

Budućnost je u prvom poluvremenu bila u konstantnoj prednosti, koja je varirala od četiri do šest poena. Kol i Gordić vodili su igru Budućnosti, dok su Zvezdu u igri držali Beron i Odžo.

U drugom poluvremenu Zvezda je zaigrala odlično na obe strane. U napadu je napravila seruju 17:2, a u odbrani zadržala Budućnost na period od skoro četiri minuta bez poena.

Poslednja deonica donela je maksimalnu prednost od 27 poena za Zvezdu, kada su raspoloženi bili Beron, Perperoglu, Faje i Čović. Budućnost je do kraja meča poenima Klarka i Kola uspela da samo ublaži poraz.

Najefikasniji u pobedi Zvezde bili su Beron sa 19 i Dobrić 12, Kol je kod gostiju postigao 18 poena, dok su Klark i Gordić dodali po osam. Detaljniju timsku statistiku pogledajte ovde.

Zvezda je povela sa 1:0 u finalnoj seriji. Naredni meč igra se u nedelju, takođe u dvorani "Aleksandar Nikolić".


Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.