Zmajevo: Origamijem protiv bolesti i nemaštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2017, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zmajevo: Origamijem protiv bolesti i nemaštine

Sudbina se na zaista grub način poigrala sa porodicom Šuvakov iz Zmajeva. Svi troje boluju od teških i neizlečivih bolesti, nezaposleni su, a preživljavaju od socijalne pomoći i izrade ručnih radova. 

Devetnaestogodišnji Aleksandar je zbog teške autoimune bolesti 2012. imao dve operacije na srcu. Tokom oporavka u bolnici, kao vid terapije, savladao je tradicionalnu japansku tehniku savijanja papira - origami.

Danas, Aleksandar od prodaje origamija zaradi od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 8 do 10 hiljada dinara mesečno.

Aleksandrov otac Dušan nedavno je imao tri teške operacije zbog raka pankreasa, a majka Nada ima dijabetes i oboljenje štitne žlezde.

Oboje su ostali bez posla u bivšim državnim preduzećima, a samo za lekove ova porodica troši 8 hiljada dinara mesečno.

Aleksandru Šuvakovu najteže pada što su mu zbog teške bolesti lekari zabranili da se kreće u društvu, pa je čak morao i da prekine redovno školovanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.