Zmajevci u svetskoj nedelji Svemira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zmajevci u svetskoj nedelji Svemira

Svetska nedelja Svemira je najveći događaj posvećen Svemiru na svetu. Generalna Skupština UN je je proglasila 1999. godine. World Space Week Asocijacija je osnovana 1981. godine i jedna je od najstarijih svetskih obrazovnih organizacija o Svemiru.

Danas je ona partner UN-a u organizaciji Svetske nedelje Svemira na globalnom nivou.

Kovinska Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj" je i ove godine, nakon prošlogodišnjeg zapaženog učešća događajem „Izmaštajmo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Svemir", prva registrovala aktvinost koja obuhvata merenje svetlosnog zagađenja sa osnovama astrognozije, poznavanja sazvežđa na noćnom nebu i orijentacije.

Aktivnost je realizovana tokom Dečije nedelje, od 3. do 12. oktobra, ali su pripreme otpočele znatno ranije, predavanjem na sednici Nastavničkog veća.

Detaljno uputstvo, sa snimcima po koracima postavljeno je na Facebook grupi „Astro Zmaj", grupi koja okuplja učenike zainteresovane za astronomiju. Projekat je škola registrovala kao aktivnost pod nazivom „Astro Zmaj Globe at night",  a učestvovala je većina učenika starijeg uzrasta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.