Završava se obilaznica oko jezera Palić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2022, 14:06

Završava se obilaznica oko jezera Palić

Najkasnije do 1. septembra biće završena obnova Novosadske ulice, takozvane obilaznice oko jezera Palića. Radovi na rekonstrukciji ove saobraćajnice čija je dužina pet kilometara, a širina sedam metara, u završnoj su fazi, a koštali su 72 miliona dinara.

„Obnova obilaznice oko jezera Palić realizuje se u okviru projekta izgradnje i rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture za Grad Suboticu. To je omogućeno na osnovu ugovora koji sam, martu ove godine, u ime Grada potpisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Novom Sadu sa Pokrajinskom upravom za kapitalna ulaganja, u vrednosti od 170 miliona dinara“, izjavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Izvođač radova na obnovi obilaznice oko jezera Palić je JP „Vojput“. Ova kompanija je u proteklom periodu obavila radove i na rekonstrukciji deonice autoputa E-75, kao i saobraćajnica koje povezuju veći broj naselja u Bačkoj.

„Samo u ovoj godini završili smo rehabilitaciju 40 kilometara autoputa od Horgoša do Bačke Topole. Sada počinjemo sa rehabilitacijom druge strane autoputa u dužini od 30 kilometara. Uradili smo i deonice od Subotice do Bajmoka, Šantić – Miletić, Miletić- Sombor, Apatin do Sombora, Sombor – Bački Breg.... To su, zaista, velike i veoma značajne investicije za ovaj deo Srbije“, istakao je Goran Janković, vlasnik i direktor JP „Vojput“.

Pored obilaznice oko jezera, čija obnova će doprineti atraktivnosti Palića kao turističke destinacije, gradonačenik Subotice je najavio da će uskoro biti obnovljeno još šest ulica u njenoj okolini, za šta je namenjeno 88 miliona dinara, kao i da je u toku izrada tehničke dokumentacije za rekonstrukciju još 17 saobraćajnica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.