Zaslužena desetka za jubilarni NS Market

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaslužena desetka za jubilarni NS Market

Svečana atmosfera, odlično raspoloženje i veliko interesovanje Novosađana za rukotvorine i kulinarske đakonije obeležili su 10. NS Market.

Više od 300 izlagača nastupilo je na prvih 10 manifestacija.Bilo je još šest dodatnih programa - radionica, okruglih stolova i gostujućih nastupa u Novom Sadu i drugim gradovima. Na svakom od deset marketa organizovani su prateći programi: kreativne i edukativne radionice za decu, nastupe novosadskih umetnika, različite animacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za publiku i izlagače.

Oko 40 malih proizvođača, zanatlija, kreativaca, dizajnera predstavilo se na Desetom NS Marketu, koji je u subotu, 23. novembra održan u KS "Eđšeg". U skladu sa jubilejem, sve je odisalo posebno dobrom atmosferom. Bogatstvo ukusa i neverovatnih spojeva voća, povrća i začina u teglicama opčinilo je gotovo svakog posetioca, pa se tražila teglica više. Veliko interesovanje primećeno je i za slatku i slanu hranu koja je pripremana na licu mesta, što je u vetrovitom i prohladnom danu bilo neopohodno da se okrepe mnogi posetioci. Ništa manje pažnje nije privukla prirodna kozmetika, koja je nezaobilazni lajtmotiv NS Marketa, unikatni nakit ili različite vrste igračaka i kućnih aksesoara izrađenih od drveta, papira, kanapa, vunice, žice i lišća. Ženama je posebnu pažnju privukao dizajnerski program naših izlagača - haljine, majice, šalovi, kape...

Organizatori su na koktelu, koji je održan samom početku uručili zahvalnice saradnicima i vernim izlagačima za odanost i prijateljstvo, za doprinos popularnosti i dobrom glasu NS Marketa. Zahvalnice su uručene Uniji poslodavaca Vojvodine, Firchie Think Tank Studiju, KS Eđšeg, portalu Moj Novi Sad, RTV i Novosadskoj TV, kao i stalnim izlagačima Gazdinstvu Vajlants, Gazdinstvu Mirilov, Mon Cacao, Gazdinstvu Peković, Natura Oleumu, Nezaboravu, Tesla Patents, Cristonati couture, majstoru Šimraku.

Na koktelu i tokom dana služena hrana isključivo domaćih, malih proizvođača iz Novog Sada i piće iz Sremskih Karlovaca, a posetiocima su deljeni pokloni koje su pripremili izlagači NS Marketa.

Svečanu atmosferu jubilarnog druženja uveličao je i POP hor RADIO, čiji je nastup razgalio srca i publike i izlagača.

Za Naj štand 10. NS Marketa izabran je "Mon Cacao" - prirodna kozmetika.

Naredni, Novogodišnji NS Market biće dvodnevni. Održaće se u petak, 27. i subotu, 28. decembra u prostoru Kulturne stanice "Eđšeg".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.