Zaposlenje 12 lekara u mitrovačkoj bolnici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2022, 10:47

Zaposlenje 12 lekara u mitrovačkoj bolnici

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije je raspisalo konkurs u cilju povećanja broja zaposlenih lekara sa odličnim prosekom ostvarenim tokom studija. U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, prijavilo se 15 lekara, od kojih je 12 potpisalo ugovore. Lekari će imati probni rad od 6 meseci, nakon čega sledi konkurs za ugovor za stalno zaposlenje ili specijalizaciju.

Dvanaest lekara sa teritorije Grada Sremska Mitrovica je potpisalo ugovor sa Opštom bolnicom.

"Ovo je veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podsticaj za dalji rad i usavršavanje, ali i veliki korak za mene i moje kolege, koji nam pomaže da ostanemo u svojoj zemlji i poboljšamo čitav sistem zdravstvene zaštite", istakao je dr Vladimir Kostić, jedan od 12 zaposlenih lekara.

Povećan broj lekara je bio neophodan Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, a ovo je najveće kadrovsko osveženje u jednom danu od kada postoji bolnica u Mitrovici izjavio je dr Dragan Malobabić, direktor Opšte bolnice. Direktor je, takođe istakao da će Opšta bolnica Sremska Mitrovica u sklopu aplikacije konkurisati i za povećanje broja medicinskih sestara. Neophodno je da svaki sektor ima dovoljan broj zaposlenih, jer je opterećenje veliko zbog visokog broja zaraženih korona virusom, zaključio je direktor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.