Započeta rekonstrukcija Dunavskog parka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2020, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Započeta rekonstrukcija Dunavskog parka

Započeta je rekonstrukcija Dunavskog parka. Radovi obuhvataju izgradnju nove kanalizacione mreže, revitalizaciju velikog i malog jezera i postavljanje nove crpne stanice, u fazama.

U cilju hidroizolacije i obnove jezerske vode, ovih dana, započeta je izgradnja nove kanalizacione mreže i zamena dotrajale crpne stanice koji pokazuju trošno stanje velikog i malog jezera i da je Dunavski park spreman za temeljne radove.

"Pored toga radi se rekonstrukcija atmosferske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kanalizacije koja je dotrajala crpne stanice koja je prevazišla kapacitete tj sistem pražnjenja i punjenja u jezera prevazilazi kapacitete sadašnje crpne stanice i ono što je možda najznačajnije jeste izgradnja zalivnog sistema na prostoru čitavog spomenika prirode Dunavski park", kaže Jelena Budimčić, JKP "Gradsko zelenilo".

U "Gradskom zelenilu" navode da je vrednost tog projekta 35 miliona dinara, finansiran je iz budžeta Grada i radovi će trajati 160 dana.

"Ovaj projekat finansira gradska uprava za komunalne poslove radi se zapravo o kapitalnoj investiciji finansirana iz budžeta grada Novog Sada na tenderu koji je raspisan za potrebe ovog projekta firma "Irina 2009" je izvođač radova ovih poslova i ovi radovi po projektu bi trebalo da budu završeni za 160 dana", dodaje Jelena Budimčić.

Radovi neće uticati na postojeće zelenilo i na delove parka koji će biti obezbeđeni, kako zbog sugrađana, tako i zbog brige o vegetaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rekonstrukcija Dunavskog parka

Izvor: NoviSad.com, 07.Mar.2020, 14:01

Počela je rekonstrukcija Dunavskog parka koja obuhvata izgradnju nove kanalizacione mreže, revitalizaciju velikog i malog jezera i postavljanje nove crpne stanice..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.