Zapažni rezultati kikindskih talenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2016, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapažni rezultati kikindskih talenata

Osnivanjem Centra za talente pre nekoliko meseci, Kikinda je postala regionalno mesto za usavršavanje nadarenih učenika iz severnog Banata. Tako su kikindski gimnazijalci, uz pomoć svojih mentora, osvojili zapažene rezultate na nedavno održanom Republičkom takmičenju talenata u Beogradu.

U novoosnovanom Centru za talente u Kikindi učenicima se pruža mogućnost da steknu sposobnost prilikom pisanja naučno- istraživačkih radova, odnosno sve ono što nije moguće da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postigne na regularnoj školskoj nastavi.

"Evo već dva meseca, grupe za hemiju, geografiju, srpski jezik, likovno, psihologiju, francuski jezik, uveliko rade i bez ikakvih problema stvar funkcioniše i sada je naš cilj da to proširimo na što veći broj oblasti", kaže Srđan Srdić, koordinator Regionalnog centra za talente Kikinda.

Kao polaznice centra, četiri učenice kikindske Gimnazije ostvarile su izvanredne rezultate na Republičkom takmičenju talenata u Beogradu. Zorana Bunčić, osvojila je prvo mesto iz oblasti psihologije, dok je Jelena Kovačević bila drugoplasirana, a veliko znanje iz književnosti prikazale su Dunja Duvnjak i Jovana Ivetić osvojivši druga mesta i specijalne nagrade.

Za rad sa učenicima i postizanje odličnih rezultata, potrebno je mnogo vremena. Kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi, priprema počinje već u prvom tromesečju školske godine.

"Na nastavi se pokrene interesovanje za taj predmet, pa se đaci koji se zainteresuju raspitaju, i pronađu se načini da se sa njima radi i ostvare dobri rezultati", kaže Sanja Mrakić, nastavnica psihologije.

Talenti se otkrivaju vrlo rano. Najčešće do pete godine, bez obzira o čemu da se radi. Bilo da su nadarena za matematiku, muziku, sport, deca sama svojim aktivnostima vuku na tu stranu. Zato će u pomenutom centru poseban akcenat da stave i na decu u osnovnim školama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.