Za sada bez gužvi na putevima i granicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za sada bez gužvi na putevima i granicama

Službenici granične policije i carine spremno su dočekali prvi veći talas putnika na graničnom prelazu Horgoš.

U narednom periodu gužve na ovom graničnom prelazu biće svakodnevna pojava, posebno vikendima. Istovremeno, na izlazu iz Srbije gužve se očekuju tek za nekoliko nedelja, kada se turisti budu vraćali s odmora. Do kraja meseca najavljeno je i otvaranje starog graničnog prelaza Horgoš što bi trebalo da smanji čekanje.

Iako je na auto – putu Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << – Niš danas bilo više vozila nego prethodnih dana, saobraćaj se odvija bez problema.

Naplatna rapma „Nais" je posle Bubanj Potoka najfrekventniji punkt za plaćanje putarine na putu ka Bugarskoj i Grčkoj. U letnjim mesecima ovde su najbrojniji vozači iz Turske Bugarske i Albanije, kao i naši ljudi koji odlaze na odmor.

Na naplatnoj rampi „Nais" angažovana je ekipa rezervnih inkasanata. Sva obaveštenja istaknuta su na engleskom, nemačkom i turskom jeziku i svi prolazi ka Makedoniji otvoreni su za saobraćaj 24 sata dnevno. Tako će biti do prve nedelje u avgustu kada će pojačani saobraćaj krenuti u smeru ka Beogradu.

Prvi vikend u julu doneo je pojačan intenzitet saobraćaja na graničnom prelazu „Batrovci"

Planirano je da sve trake budu stavljene u funkciju kako bi se smanjile gužve. Inače od ukupno 16, 12 traka na graničnom prelazu „Batrovci „ koriste se za prolazak putnikih vozila, dok su 4 rezervisane za kamione.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.