Za razvoj lovstva i ribarstva 62 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2018, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za razvoj lovstva i ribarstva 62 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević, uručio je danas u Skupštini AP Vojvodine ugovore za subvencionisanje projekata za razvoj lovstva, kao i rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih ribnjaka na teritoriji Pokrajine.

Reč je ukupno o 49 ugovora sa 27 organizacija.

"Rešeni smo da unapredimo lovno tehničke kapacitete u Vojvodini jer smatramo da je to važna poljoprivredna delatnost. Ti projekti su vredni 44 miliona dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a Vlada Vojvodine učestvuje sa 29 miliona, a prvi put smo izdvojili sredstva za terenska vozila i za to je vladala velika zainteresovanost lovačkih udruženja, jer je to njima važno sredstvo za rad, pa ćemo sa tim nastaviti i u narednoj godini", istakao je sekretar Radojević.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je po drugom konkursu izdvojio 18 miliona dinara za četiri ugovora za ribnjake, a Radojević je podsetio na to da je u prethodnoj godini rekonstruisano 88 hektara postojećih i izgrađeno 18 hektara novih ribnjaka.

Predstavnici lovačkih i ribolovačkih udruženja i organizacija izrazili su veliko zadovoljstvo zbog izdvajanja Pokrajinske vlade za razvoj njihovih delatnosti i pozdravili najavu da će sa podsticajima nastaviti naredne godine u većem obimu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.