Za pomoć Notr Damu obećano 400 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2019, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za pomoć Notr Damu obećano 400 miliona evra

Bogati Francuzi počeli su da se "utrkuju" u doniranju novca za obnovu katedrale Notr Dam, koja je opustošena u velikom požaru joji je tek jutro potpuno ugašen.

Porodica francuskog milijardera Bernara Arnoa i njegova kompanija za proizvodnju luksuzne robe LVMH doniraće 200 miliona evra za obnovu katedrale, navodi se u saopštenju koji je objavljeno u ime Arnoa.

"Porodica Arno i grupa LVMH želeli bi da pokažu svoju solidarnost u ovo vreme nacionalne tragedije i pridružuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se pružanju pomoći za obnovu ove izvanredne katedrale, koja je simbol Francuske, njenog nasleđa i francuskog jedinstva", navodi se u saopštenju.

Prethodno je francuski milijarder Fransoa-Anri Pino saopštio da će njegova porodica dati 100 miliona evra pomoći za popravku katedrale.

"Moj otac i ja smo odlučili da izdvojimo 100 miliona evra i učestvujemo u rekonstrukciji Notr Dama", saopštio je Pino, suprug holivudske glumice Salme Hajek.

Pino je čelni čovek kompanije Kering, koja je vlasnik poznatih brendova kao što su Guči i Sen Loran i predsednik kompanije koja poseduje poznatu aukcijsku kuću Kristis, prenosi hrvatski Index.

Njegova supruga je na svom nalogu na Instagramu navela da je kao i mnogi drugi duboko šokirana i tužna što može da vidi kao se lepota Notr Dama pretvara u dim.

"Volim te, Pariz", poručila je Hajek.

Francuska energetska kompanija "Total" doniraće 100 miliona evra za obnovu katedrale Notr Dam, izjavio je danas izvršni direktor kompanije Patrik Pujen.

Posle devet sati borbe, rano jutros oko tri časa, francuski vatrogasci uspeli su da stave pod kontrolu požar u čuvenoj srednjevekovnoj katedrali Notr Dam u Parizu.

Fudbalski asovi tužni zbog požara u Notr Damu

Brojni fudbalski asovi poput Zinedina Zidana, Kilijana Mbapea, Nejmara i drugih izrazili su tugu zbog velikog požara u katedrali Notr Dam u Parizu.

Legendarni francuski fudbaler i trener Real Madrida Zidan, posle meča protiv Leganesa (1:1), izjavio je da je težak udarac za sve požar u katedrali iz 13. veka.

"Šta bih mogao da kažem, osim da je komplikovano i da takve stvari nikome ne bih poželeo. Čuo sam o požaru na zagrevanju pred utakmicu, nadam se samo da neće biti žrtava", rekao je Zidan na konferenciji za medije posle meča u okolini Madrida.

Na društvenim mrežama oglasili su se mnogi fudbaleri, među kojima su i glavne zvezde Pari Sen Žermena Mbape i Nejmar, kao i saigrač Adrijen Rabio.

"Molim se za Francusku", napisao je na Tviteru Nejmar, dok je Mbape postavio "smajli" koji plače uz zastavu Francuske.

Na Tviteru su žaljenje izrazili i Didije Drogba, Aleksandre Lakazet, Bafetimbi Gomis...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovaj francuski milijarder daje za Notr Dam dvaput više od muža Salme Hajek

Izvor: B92, 16.Apr.2019

Bogati Francuzi počeli su da se utrkuju u doniranju novca za obnovu katedrale Notr Dam, koja je opustošena u velikom požaru koji je tek jutros potpuno ugašen...Porodica francuskog milijardera Bernara Arnoa i njegova kompanija za proizvodnju luksuzne robe LVMH doniraće 200 miliona evra za obnovu...

Nastavak na B92...

Najbogatiji čovek Evrope daje 200 miliona evra za obnovu Notr Dama

Izvor: Vesti-online.com, 16.Apr.2019

Predsednik grupe kompanija LVMH Bernar Arno izdvojiće 200 miliona evra za obnovu katedrale Notr Dam, javlja televizija BFM...Prema podacima televizije, kompanija i porodica Arno izdvojiće takođe sredstva za ovu svrhu...Podsetimo, Bernar Arno je 2018. godine proglašen najbogatijim čovekom Evrope...Bogatstvo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.