Za infrastrukturu više od 300 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za infrastrukturu više od 300 miliona dinara

Opštini Novi Kneževac dodeljeno je 309.540.540,80 dinara za poboljšanje saobraćajne infrastrukturu i sistema vodosnabdevanje, saopštila je Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Sredstva će biti utrošena na izgradnju i saniranje saobraćajnica, za rekonstrukciju vodovodne mreže u naselju Mali Siget i završetak izgradnje fekalnog kanalizacionog sistema za prikupljanje i odvođenje otpadnih voda.

Opština Novi Kneževac je na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pa je opterećenost puteva zbog velikog broja motornih vozila velika tako da će za sanaciju saobraćajnica biti utrošeno 7.345.889,52 dinara.

Izgradnja fekalnog sistema za prikupljanje i odvođenje otpadnih voda u Novom Kneževcu podržana je sa 299.839.420,48 dinara, navodi se u saopštenju.

Predviđena je izgradnja separatnog sistema sa gravitacionim odvođenjem otpadnih voda, koji čini 6236 metara glavne kolektorske mreže, šest crpnih stanica za prepumpavanje otpadnih voda i 29300 metara sekundarne kanalizacione mreže.

Podržana je i rekonstrukciju vodovodne mreže u šest ulica u naselju Mali Siget u mesnoj zajednici Banatsko Aranđelovo dodeljivanjem 2.335.230,88 dinara, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu pokrajinske vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.