ZR: Koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2016, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZR: Koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra

U sali Gradske kuće u Zrenjaninu večeras u 20 časova koncert će održati Zrenjaninski kamerni orkestar pod dirigentskom palicom Milkice Jevtić. Ulaz je slobodan.

Na programu će biti kompozicije Svetislava Božića - "Kroz san moj tavni i bezbroj suza naših", Dušana Radića - "Fluktuacije", Miroslava Štatkića - "Portreti" i Rudolfa Bručija - "Metamorfoze", navodi se u pozivu.

Program organizuje Zavod za kulturu Vojvodine.

Zrenjaninski kamerni orkestar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osnovan je 1969. godine i od tada, svojim doprinosom na negovanju kamernog muziciranja, postaje bitnim činiocem u bogatoj tradiciji ovog vida muzičkog izražavanja ne samo u samom gradu Zrenjaninu, već i u znatno širim okvirima.

Stalni dirigent i umetnički rukovodilac, bio je magistar Dejan Mihailović, violinista, pedagog i dirigent, a povremeno su gostovali i drugi dirigenti, kao što su: Dušan Skovran, Miodrag Janoski, Matija Pajor, Slobodan Bursać.

Nakon što je nekoliko puta prestajao sa radom i bivao obnavljan, na godišnjoj skupštini orkestra 2009. godine za predsednika Izvršnog odbora izabran je Roman Bugar, profesor violine, čijim zalaganjem se stvaraju uslovi za ponovno okupljanje orkestra, kaže se u najavi.

Solisti sa kojim Zrenjaninski kamerni orkestar (Zrenjaninska filharmonija) sarađuje su: Ana Aleksić Sajrer, Vesna Marković, Ljubomir Popović, Dragana Popović, Saša Štulić. Dirigenti su: Mikica Jevtić, Aleksandar Kojić, Andrej Bursać, Predrag Gosta, Vanesa Kremenović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.