Vulin: Rebalansom se prava siromašnih neće umanjivati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2014, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Rebalansom se prava siromašnih neće umanjivati

Rebalansom budžeta vodiće se računa da se prava socijalno ugroženih i najsiromašnijih ne smanjuju,rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin prilikom posete Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Spomenak.

On je rekao da se rebalans završava, da bi bio gotov i ranije da nije bilo promena u ministarstvima finansija i privrede, kao i da će biti gotov do 15. Septembra, kako je i najavljeno, "jer je ova Vlada pokazala da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je sve svoje rokove ispoštovala".

"Najvažnije je da ne dođe do otpuštanja ljudi, da niko od 44.000 radnika u preduzećima koja su u restruktuiranju ne ostane na ulici", istakao je ministar Vulin.

On je dodao da Vlada čini sve da što više tih preduzeća nastavi da radi i da se nađe strateški partner ili novi vlasnik .

Govoreći o smanjenju penzija za 10 odsto, on je naveo da će se o tome tek razgovarati .

Dom za decu I omladinu bez roditeljskog staranja "Spomenak" najvećim delom finansira se iz republičkog budžeta, ukoliko bi se kojim slučajem finansiranje ove ustanove smanjilo ona bi se našla pred kolapsom kaže, Zdenka Radojković direktorka Spomenka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.