Vulin: Novi Sad primer dobre brige o penzionerima

Izvor: Blic, 03.Jun.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Novi Sad primer dobre brige o penzionerima

Grad Novi Sad je primer kako se na dobar način vodi računa o penzionerima, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koji je zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem otvorio renovirani Dnevni boravak za penzionere.

Renovirani Dnevni boravak otvoren je u prostorijama Udruženja penzionera u Novom Sadu u Poštanskoj ulici.

“Usluge koje pruža Dnevni boravak, među kojima su frizerski i krojački >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << salon, perionica veša i prostorije za druženje, od velike su pomoći penzionerima koji, koristeći ih, ostaju u svojim stanovima gde imaju kvalitetnije uslove za život i ne moraju ići u staračke domove”, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, cilj ministarstva je da se takve usluge prošire i budu dostupne što većem broju penzionera, a plan je i da se u drugim mestima Srbije izgrade takvi objekti.

“Ovo je i jedan od načina da se odužimo penzionerima za ono što su stvorili tokom svog radnog veka. Voleo bih da i moja generacija može na kraju svog radnog veka da kaže da je nešto izgradila. Ovi penzioneri to mogu”, naglasio je Vulin.

On je dodao da će Ministarstvo rada i u buduće pružati svaki vid pomoći udruženjima penzionera.

Vučević je rekao da je grad zajedno sa Ministarstvom rada i Udruženjem penzionera učestvovao u realizovanju ovog projekta.

“Vidimo da su penzioneri zadovoljni što imaju ovako moderan objekat. Naš cilj je da se penzioneri ne osećaju zapostavljenima i da pokažemo da je na delu međugeneracijska solidarnost i da su penzioneri uključeni u sve oblasti života”, rekao je Vučević.

On je najavio da će rebalansom gradskog budžeta biti izdvojena sredstva za zamenu krova na zgradi Udruženja penzionera, nakon čega će to udruženje imati reprezentativan objekat.

“Stare ljude treba poštovati i ceniti, obezbediti im da se druže i da budu korisni članovi društva i sa tim ciljem je otvoren i ovaj Dnevni boravak”, rekao je predsednik Udruženja penzionera Novog Sada i član Predsedništva PUPS-a Momo Čolaković.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.