Vulin: Izetbegović ne želi mirnu i sigurnu BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2017, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Izetbegović ne želi mirnu i sigurnu BiH

Podnošenje zahteva za reviziju tužbe BiH protiv Srbije jeste akt neprijateljstva prema srpskom narodu i akt Bakira Izetbegovića, koji ne želi da BiH bude mirna, sigurna i da funkcioniše u skladu sa Dejtonskim sporazumom, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je, odgovarajući na pitanje o reviziji tužbe protiv Srbije, rekao da se nada da će Međunarodna zajednica zauzeti stav, da će biti vrlo jasna i glasna i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će preduzeti konkretne mere.

"Ako to ne uradi, onda se plašim da postoje i neki ljudi i neke zemlje van granica BiH, koji aktivno pomažu Izetbegovića, da sprovodi destabilizaciju u BiH, a ako je to slučaj, onda se bojim da smo svi u velikom problemu i plašim se za stabilnost i mir na Balkanu", rekao je Vulin.

Kako je naveo, Izetbegović je imao priliku da se urazumi i postupi u skladu sa ustavom i zakonom sopstvene zemlje, za koju se navodno toliko zalaže.

"Bakir Izetbegović imao je priliku da ne uništava i ne destabilizuje BiH i da ne najavljuje nesreću, ne samo za BiH, već za čitav Balkan. Tu priliku jednostavno nije iskoristio. Ovo jeste akt neprijateljstva prema srpskom narodu, bez obzira gde on živi, da li u Srbiji, ili u Republici Srpskoj", kaže Vulin.

Ministar je istakao da će Srbija učiniti sve da bude faktor stabilnosti, ali izrazio bojazan da je za mir uvek potrebno dvoje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Izetbegović ne želi mirnu i sigurnu BiH

Izvor: Blic, 24.Feb.2017

Podnošenje zahteva za reviziju tužbe BiH protiv Srbije jeste akt neprijateljstva prema srpskom narodu i akt Bakira Izetbegovića, koji ne želi da BiH bude mirna, sigurna i da funkcioniše u skladu sa Dejtonskim sporazumom, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.