Vučić i Bratu o saradnji Srbije i OEBS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 03:45

Vučić i Bratu o saradnji Srbije i OEBS-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa novoizabranim šefom Misije OEBS-a Janom Bratuom, koji je predstavio prioritetne oblasti saradnje u predstojećem periodu.

Predsednik Vučić je čestitao ambasadoru Bratuu na imenovanju na odgovornu funkciju šefa Misije OEBS-a u našoj zemlji i izrazio nadu da će Srbija i OEBS sarađivati u procesu demokratizacije i održanju mira i stabilnosti u regionu, što su glavni ciljevi Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << medijima predsednika Srbije.

Predsednik je naglasio da Republika Srbija podržava rad Misije, sa kojom smo od njenog uspostavljanja imali odličnu saradnju, baziranu na međusobnom razumevanju i partnerskom odnosu. Upravo zbog toga, Srbija se već dugi niz godina u samom OEBS-u ističe kao uzor za uspešnu saradnju zemlje domaćina i Misije na terenu.

"Posebno cenimo podršku Misije u sveobuhvatnom reformskom procesu u Srbiji, uključujući ekspertizu u programskim oblastima poput demokratizacije i medija, vladavine prava, jačanja ljudskih i manjinskih prava, promocije tolerancije i nediskriminacije, kao i upravljanja i reforme sektora bezbednosti", istakao je predsednik Vučić.

Naglasio je da Srbija podržava dalje aktivnosti Misije uz očekivanje da će one i u budućnosti biti planirane zajedno sa nadležnim resorima i usklađivane sa napretkom i stvarnim potrebama zemlje na njenom reformskom putu.

"Srbija je spremna da intenzivira saradnju njenih institucija sa Misijom OEBS-a, kako bi se zajednički i kroz strateški pristup definisali dugoročni ciljevi i prioriteti, koji bi omogućili usmeravanje kapaciteta Misije na stvarne potrebe zemlje", rekao je predsednik Vučić.

On je dodao da je Misija, na zahtev najviših državnih zvaničnika, bila uključena u proces razvoja nove Medijske strategije, kao i da je učestvovala u izradi predloga amandmana na Ustav u oblastima koje se odnose na nezavisnost sudstva.

Ambasador Bratu je zahvalio predsedniku Vučiću na čestitkama povodom imenovanja na novu dužnosti i istakao da će tokom svog mandata insistirati na prijateljskom i partnerskom odnosu koji želi da održi u daljoj saradnji sa vlastima u Srbiji, pri čemu će posebnu pažnju posvetiti nastavku konstruktivne saradnje, zasnovane na međusobnom poverenju u cilju sprovođenja reformi u oblastima od prioriteta, kaže se u saopštenju.

Vučić će se sastati danas i sa komandantom Komande združenih snaga NATO-a u Napulju sa admiralom Robertom Berkom u 13.30 časova.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić se sastao sa novoizabranim šefom Misije OEBS-a FOTO

Izvor: B92, 21.Jan.2021

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa novoizabranim šefom Misije OEBS Janom Bratuom...Njega kasnije očekuje sastanak sa komandantom Komande združenih snaga NATO-a u Napulju admiralom Robertom Berkom...Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.