Vučić: Fabrika Budimka simbol podizanja Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 04:47

Vučić: Fabrika Budimka simbol podizanja Srbije

Fabrika prehrambene industrije Budimka je važna za celu Srbiju, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić ističući da se Budimka kao i cela Srbija podigla iz pepela kao feniks.

On je u obraćanju na svečanosti ponovnog početka Budimke, posle 20 godina propadanja istakao da je Budimka simbol podizanja Srbije.

"Uzbuđen sam, ne samo zato što sam lično doprineo ponovnom radu Budimke, već zato što ta fabrika ponovo radi posle više od 20 godina problema kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje su prolazili i Požega i Budimka. Danas možemo da budemo malo radosniji", rekao je Vučić u obraćanju.

Vučić je istakao i da razume prijatelje naše na zapadu i u Kini koji prave velike svečanosti u takvim prilikama, jer tako hoće ljudima da pokažu koliko je to važno.

"Budimka je važna za celu našu Srbiju, jer pokazuje tri stvari: Prvo, koliko smo dugo i beznadežno propadali. Drugo, da kada radimo i kada smo ujedinjeni u borbi za boljitak možemo da se izvučemo i vratimo na staze stare slave i budemo uspešniji nego što smo ikad bili. I treće, što je porodica Marković uspela da vrati svog sina Aleksandra iz Milana", naglasio je Vučić.

"Ovo je simbol za našu zemlju, za sve nas", istakao je Vučić.

Vučić je preneo novinarima, nakon što je isprobao Budimkine džemove i sokove da su odlični.

"Probao sam organski džem od malina i odličan je. Takođe, probao sam mešanu marmeladu koju sam mnogo voleo sa palačinkama kada sam bio dečak", istakao je Vučić.

Kaže da je porodica Markovića, koja je kupila Budimku, uspela i jednog sina da vrati iz Milana, kao i da će pokušati da vrati i drugog sina iz Londona..

"Budimka je izuzetan brend i mnogo sam srećan. Ovo je stvarno neka vrsta simbola. Važno je kada od potpune propasti i Srbijanke, Budimke, Džervina, Zlatnog delišesa i svega drugog što smo imali počnete da podižete te firme. Onda ljudi razumeju da sve možemo da uradimo", naglasio je predsednik.

Poželeo je Budimci mnogo uspeha i dodao da će država pomoći toj fabrici.

"Da Budimka ponovo bude kao što je nekada bila", poručio je Vučić.

Predsednik je isprobao njene prve proizvode - džemove.

"Vruć džem tek izašao sa linije", dodao je Vučić nakon što se lično uverio u kvalitet džema od maline.

Predsednik je tokom obilaska pogona kazao da je to voćarski kraj, ali da ima i povrća, koje će obrađivati ta fabrika.

Podsetio je da je Budimka bila privatizovana 2008. godine, a da je potom bila u stečaju.

Kratko je porazgovarao sa zaposlenima, posebno sa radnicom koja je radila 32 godine u Budimki.

Fabrika u stečaju je krajem novembra prošle godine prodata na javnoj licitaciji za 212.700.000 dinara kompaniji "ITN grupa" iz Kosjerića, koja se bavi inovacijama u poljoprivredi i proizvodnjom smrznutog voća i povrća.

Novi vlasnik Budimke, direktor i suvlasnik ITN-a, Vera Marković rekla je tada, prilikom prodaje, da su planirane investicije veće od pet miliona evra.

Firma iz Požege već je bila privatizovana 2008. godine, ali je privatizacioni ugovor raskinut posle dve godine. Proizvodnja je obustavljena 2015, a sledeće godine kompanija je otišla u stečaj.

Proizvodni program "Budimke" oslanja na njihove sadašnje delatnosti fabrike upravo u Kosjeriću. Voćari tog kraja Srbije raduju se što će imati kome da prodaju svoje proizvode.

U 12:45 časova, predsednik Vučić će obići radove na auto-putu E-763, na deonici Preljina - Požega, tunel "Laz".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uživo na TV B92 i B92.net: Vučić: "Budimka je simbol oporavka, Srbija se diže kao feniks"

Izvor: B92, 12.Jun.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Požegu, gde je otvorio fabriku prehrambene industrije "Budimka Požega" a obići će i radove na auto-putu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.