Vrbas: Tri miliona za nove bunare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2015, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrbas: Tri miliona za nove bunare

Javno komunalno preduzeće "Standard" iz Vrbasa planira da poveća kapacitete izvorišta vode u toj opštini, kao i mogućnosti prečišćavanja, pa su na objektu vodozahvata u toku radovi na kopanju bunara da bi se spremno dočekala letnja sezona, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

"Novi bunar će nam u narednoj sezoni obezbediti dovoljan kapacitet izvorišta i moći ćemo nesmetano da snabdevamo potrošače pijaćom vodom. Taj bunar će, takođe, biti obuhvaćen tretmanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za prečišćavanje vode", rekao je rukovodilac RJ "Vodovod i kanalizacija" Miroslav Fejsa i dodao da je cilj vrbaskog vodovoda da distribuira vodu koja je hemijski i bakteriološki potpuno ispravna.

Lokalna uprava uložila je u ove radove tri miliona dinara.

"Na ovaj način želimo da pokažemo da i u teškim finansijskim okolnostima u kojima poslujemo, mislimo na građane i nastojimo da poboljšamo kvalitet svih komunalnih usluga, samim tim i vodosnabdevanja. Kada radovi budu završeni, kapacitet izvorišta biće znatno veći", kazao je član Oštinskog veća zadužen za komunalne delatnosti Duško Ćutilo.

Nadzor radova na vodozahvatu prati JP "Direkcija za izgradnju" opštinske uprave Vrbas, a izvođač radova je preduzeće "Geoinžinjering" iz Beograda uz učešće ekipa vrbaskog "Komunalca" u iskopu bunara i prevozu građevinskog materijala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.