Vrbas: Održan nov protest radnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2015, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrbas: Održan nov protest radnika

Radnici javnih preduzeća i ustanova koji se finansiraju iz budžeta opštine Vrbas, ponovo su protestovali pred zgradom Opštinske uprave zbog kašnjenja u isplati zarada.

Drugi po redu protest organizovan je nakon što je izostao dogovor između predstavnika Samostalnog sindikata, koji vodi protest, i opštinskog rukovodstva o dinamici isplate zaostalih zarada.

Kako se objašnjava na opštinskom portalu, radnici su odbili predloženi reprogram dugova do kraja juna sledeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine, kao i formiranje radne grupe za praćenje i rešavanje problema sa isplaćivanjem zaostalih zarada zaposlenih u lokalnoj samoupravi.

Na protestu je učestvovalo više od 200 radnika javnih preduzeća i ustanova. Predsednik vrbaškog Samostalnog sindikata Goran Roganović poručio je u svom obraćanju da je to protest svih sindikalnih organizacija u lokalnom javnom sektoru koji se finansira iz opštinskog budžeta.

"Očekujemo da nas vidi javnost Srbije, da nas vidi Vlada Srbije i Vlada Vojvodine, a sa protesta ćemo uputiti dodatne dopise raznim ministarstvima i sekretarijatima. Sredstva za pomoć opštini Vrbas se moraju obezbediti kako bi prevazišli ovu situaciju, a zarade se moraju isplaćivati na vreme. Ovo je pritisak i na lokalnu samoupravu i na više organe vlasti i upozorenje da je egzistencija ovih ljudi veoma ugrožena", rekao je Roganović, a preneo je opštinski portal.

On je kontakte sa predstavnicima lokalne samouprave ocenio neuspešnim i istakao da formiranje radne grupe za praćenje i rešavanje problema sa isplaćivanjem zaostalih zarada ne bi dalo nikakve rezultate.

"Radna grupa bi dobila uvid u finansije opštine i videla da nedostaju sredstva. Mi to znamo i bez njenog formiranja i nije nam potrebna još jedna potvrda, već nam trebaju konkretna rešenja kako bi se socijalni status zaposlenih popravio. O protestu smo obavestili predsednika opštine Vrbas, predsednicu Skupštine opštine i sve odbornike i očekujemo da se na sednici u petak razgovara o našem problemu", rekao je Roganović.

Tokom protesta okupljeni su prošetali centrom grada i pozvali građane Vrbasa da im se pridruže i pruže podršku, kao što su to učinili i predstavnici rukovodstva Samostalnog sindikata Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Niš: Protest radnika JKP zbog plata

Izvor: B92, 27.Mar.2015

Radnici niškog gradskog javno-komunalnog preduzeća "Gorica" protestovali su ispred Gradske kuće zbog kašnjenja u isplati zarada...Zaposleni u tom preduzeću nisu primili dve i po plate, a glavnim krivcem za neredovnu isplatu plata smatraju gradsku vlast jer neredovno isplaćuje poslove koje "Gorica"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.