Vojvodinašume proizvele 1,4 miliona sadnica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2014, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodinašume proizvele 1,4 miliona sadnica

JP "Vojvodinašume" proizvelo je ove godine u svojim rasadnicima 1.436.308 sadnica šumskog i ukrasnog drveća, što je zavisno od razmaka sadnje, dovoljno da se pošumi 3.677 hektara, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Pored toga, u 2014. godini, proizvedeno je ukupno 370.039 kg semena hrasta lužnjaka.

"Vojvodinašume" planiraju da do proleća 2015. posade novu šumu na više od 26,7 miliona kvadrata, a biće posađeno 715.480 sadnica različitog drveća.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Na 2.251 hektaru radi se obnavljanje šuma, a biće pošumljeno novih 437 hektara zemljišta u Vojvodini.

Na području kojim gazduju "Vojvodinašume" ima 98.484 hektara šuma i šumskih kultura. U proteklih deset godina pošumljeno je više od 18.000 hektara i proizvedeno više od 12 miliona sadnica novog drveća.

JP "Vojvodinašume“ su jedino od preduzeća u delatnosti šumarstva s ovih prostora koje ima evropski sertifikat održivog upravljanja šumama - FSC koji dokazuje da su proizvodi poreklom iz vojvođanskih šuma nastali kontrolisanim korišćenjem šuma i da se upravljanje i korišćenje šuma vrši u skladu sa strogim međunarodnim standardima, obezbeđivanjem ekoloških, ekonomskih i socijalnih funkcija šuma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.