Izvor: Blic, 14.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Putin počasni građanin Vrbasa

VRBAS - Nakon Raške i Mladenovca, kao treća u Srbiji Skupština opštine Vrbas donela je odluku da predsednika Rusije Vladimira Putina proglasi za počasnog građanina Vrbasa. Za to su glasali odbornici vladajuće koalicije SRS, SPS i DSS, koji su i pokrenuli inicijativu, dok su odbornici DS i SDP bili uzdržani.



Predlog odluke obrazložio je Dušan Kilibarda iz SRS koji je istakao da su Rusi bratski narod Srba.

- Imamo u vidu podršku i aktivnost Putina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i bratskog ruskog naroda u rešavanju pitanja statusa KiM, kao i njegov doprinos daljem razvoju saradnje naših naroda - rekao je Kilibarda.

Šef odborničkog kluba DS Miodrag Jovović istakao je da je inicijativa bila iznenađujuća i da bi bilo bolje da su svi odbornici na vreme obavešteni.

Ovom delu sednice prisustvovao je i Oleg Baldakov, savetnik ambasadora Rusije u Srbiji.

- Ovo je značajan trenutak u razvoju odnosa naših zemalja. Mi smo srećni, a ja posebno što imam zadovoljstvo da prisustvujem ovom značajnom događaju. Predsednik Putin će za ovo priznanje saznati verovatno prvo putem medija, a mi kao ambasada ćemo mu proslediti preko Ministarstva za inostrane poslove. Verujem da će predsednik Putin biti počastvovan - rekao je Baldukin. Za uspomenu na današnji dan on je Željku Lainoviću uručio poklon.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.