Vlada Japana donirala opremu gimnastičarima u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Japana donirala opremu gimnastičarima u Srbiji

Načelnik Gradske uprave za sport i omladinu Vlastimir Mastilović je prisustvovao promociji donacije Vlade Japana Gimnastičkom savezu Srbije koja je održana u Sokolskom društvu "Vojvodina". Doniranim sredstvima u iznosu od oko 78.000 evra kupljene su takmičarske sprave i rekviziti za sportsku i ritmičku gimnastiku u nacionalnim gimnastičkim centrima u Novom Sadu, Kostolcu i na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu.

"Grad Novi Sad je ponosan na Sokolsko društvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Vojvodina", najstarije gimnastičko udruženje, a brojna sportska međunarodna takmičenja iz ove oblasti se organizuju u našem gradu. Donacija Vlade Japana od ogromnog je značaja za naše gimnastičare svih uzrasnih kategorija jer će doprineti unapređivanju uslova za svakodnevno treniranje, te omogućiti postizanje vrhunskih rezultata na domaćim i međunarodnim takmičenjima u sportskoj i ritmičkoj gimnastici", rekao je Vlastimir Mastilović.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je rekao da Pokrajinska vlada ulaže mnogo u gimnastički sport.

"Sokolsko društvo "Vojvodina" je nosilac razvoja gimnastičkog sporta i ova donacija nam je od velike važnosti. U predolimpijskoj godini postoje naznake da ćemo imati predstavnika na Olimpijskim igrama u Tokiju, a to je naš gimnastičar Vlada Raković koji je postigao izuzetne rezultate", naglasio je Batez.

V. d. pomoćnik Ministra omladine i sporta Darko Udovičić je u ime Vlade Republike Srbije izrazio veliku zahvalnost Vladi Japana na donaciji gimnastičkom Savezu Srbije i dodao da će naši gimnastičari opremu koristiti na najbolji mogući način i tako doprineti još boljoj poziciji gimnastičkog sporta u Srbiji.

Otpravnik poslova Ambasade Japana Tecuja Cubota izjavio je da se nada da će se prijateljski odnosi Srbije i Japana dalje razvijati i poželeo srpskim gimnastičarima uspešne treninge i da osvoje medalje na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vlada Japana uručila donaciju Gimnastičkom savezu Srbije

Izvor: RTS, 07.Mar.2019

U Sokolskom domu u Novom Sadu svečano je uručena donacija Vlade Japana u iznosu od 77 872 evra Gimnastičkom savezu Srbije. Ovom donacijom nabavljene su nove sprave i rekviziti za sportsku i ritmičku gimnastiku koje su smeštene u tri gimnastička centra u Novom Sadu, Kostolcu i Beogradu....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.