Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Višak od privatizacije opštinama Vojvodine

NOVI SAD - Neutrošena sredstva od privatizacije iz prethodnih godina u iznosu od 21,5 miliona dinara biće iskorišćena za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju infrastrukturnih objekata u vojvođanskim opštinama, odlučilo je danas Izvršno veće Vojvodine.

Kako se navodi u saopštenju sa sednice, sredstva će se koristiti za opštine Kikinda, Bela Crkva, Bačka Topola i Sombor, uglavnom za izradu idejnih projekata za izgradnju kanalizacione mreže i prečistača >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otpadnih voda.

Izvršno veće utvrdilo je danas i predlog Odluke o završnom računu Vojvodine za 2007. godinu sa Izveštajem o izvršenju budžeta, i konstatovalo da je utrošeno 97,5 odsto budžetskih prihoda.

Izvršno veće Vojvodine razmotrilo je i Informaciju o stanju u specijalnom rezervatu prirode "Deliblatska peščara" i ocenilo da se tim rezervatom ne upravlja adekvatno. Pokrajinska vlada zadužila je pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine da u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije, poboljša upravljanje tim prirodnim dobrom.

Pokrajinska vlada odlučila je danas i da uputi pomoć Romima u Bačkom Petrovcu, Srbobranu, Mačvanskoj Mitrovici, Obrežu, Kaću i Novom Sadu, u vidu četiri hiljade paketa hrane i sredstava za ličnu higijenu, u vrednosti četiri miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.