Veliki odziv na konkurs O radija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2014, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki odziv na konkurs "O radija"

Iako je eksperimentalna faza "O radija" bila za vreme Egzita, zvanično emitovanje programa počinje 29. novembra na 65. rođendan Radio Novog Sada. Na konkurs za buduće saradnike novog projekta Radio-televizije Vojvodine, javio se veliki broj mladih, što je dobar znak da su prepoznali potrebu za medijima na kojima bi se prezentovao sadržaj namenjen toj ciljnoj grupi.

Glavna ideja osnivanja Omladinskog radija bila je činjenica da je omladina slabo prisutna u medijima, a da predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veliku društvenu grupu, kao i to da se ona može ispromovisati kroz kvalitetan informativno-zabavni program koji će prevashodno biti namenjen njoj. Tokom ove nedelje traje drugi krug selekcije kandidata kojima će biti ponuđeno mesto saradnika na Omladinskom radiju.

Od kandidata koji su odabrani u drugom krugu, njih 40-tak, traže se govorne veštine, dikcija, boja glasa i čitanje, ali i brzo razmišljanje i snalaženje u nepredvidivim situacijama, što su glavne karakteristike novinarskog posla. Budući saradnici na O radiju će morati da pokažu i znanje engleskog,

"Pošto imam iskustva sa pisanjem voleo bih da i nešto slično radim na O radiju. Prosto da komentarišem dnevna događanja u gradu, Srbiji i šire ali i da puštam muziku. Praktično sve što mi dodele dobro bi mi došlo", rekao je Vladimir Ćato.

"Kod mene je najdominantnija crta koja bi njima odgovarala je istraživački duh. S obzirom da se bavim knjizevnošću, istražujem starije oblasti srpske književnosti mislim da je to dobar kvalitet koji bi mogao da se upotrebi u jednoj novinarskoj ekipi, redakciji", rekla je Violeta Mitrović.

Ono što će omladinci moći da prate putem internet radija su teme iz oblasti školstva, putovanja, aktuelnih stipendija i praksi, sportskih i zabavnih rubrika. Međutim, društvene teme o dešavanjima u gradu i zemlji, ali i šire svakako će biti prisutne. Prema rečima urednika tog radija, nesporna je činjenica da imamo veliki potencijal, kada je omladina u pitanju, treba samo raditi na njoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.