Vatrogascima u narednoj godini 40 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2018, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogascima u narednoj godini 40 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević primio je danas delegaciju Vatrogasnog saveza Vojvodine, čiji rad je podržala Pokrajinska vlada, imajući u vidu značaj ove dobrovoljne organizacije za svaku sredinu, posebno u vanrednim situacijama.

Dr Radojević je ovom prilikom, u ime predsednika Pokrajinske vlade, primio Orden vatrogasnog kongresa – stručnog skupa koji je bio posvećen unapređenju znanja i organizaciji vatrogasnih jedinica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Plaketu Vatrogasnog saveza Vojvodine, kao posebno priznanje Pokrajinskoj vladi, koje mu je uručila predsednica Saveza Ljubica Krnjaić.

Dr Radojević se osvrnuo na značaj Vatrogasnog saveza Vojvodine, koji već sedam decenija uspešno koordinira radom dobrovoljnih vatrogasnih društava širom Vojvodine, doprinosi njihovom kvalitetnijem radu i, kako pokrajinski sekretar ističe, i usavršavanju vatrogasaca kako bi efikasnije izvršavali svoje zadatke.

„Želim da se zahvalim u ime predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića na dodeljenom ordenu i plaketi, zato što je Vatrogasni savez prepoznao u nama partnera, i mi stojimo na raspolaganju svim kvalitetnim predlozima i inicijativama. Upravo kao rezultat toga je i činjenica da smo u budžetu za 2019. godinu planirali finansijska sredstva u iznosu od 40 miliona dinara, koja su namenjena dobrovoljnim vatrogasnim društvima za zanavljanje zastarele opreme, ali istovremeno i jedinicama lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine za nabavku novih vatrogasnih vozila", istakao je dr Radojević.

On je izneo uverenje da ta pomoć treba da unapredi rad ove stručne i humanitarne organizacija korisne za celu zajednicu čija je aktivnost, kako je rekao, posebno bitna i u gašenju poljskih požara.

Radojević je podsetio da je u novembru donet i novi Zakon o dobrovoljnom vatrogastvu, koji omogućava da i Pokrajinska vlada i lokalne samouprave izdvajaju finansijska sredstva za pomoć u radu vatrogasnih društava.

Predsednica Vatrogasnog saveza Vojvodine Ljubica Krnjaić zahvalila se na ovakvoj značajnoj podršci Pokrajinske vlade, kao i mogućnosti održavanja vatrogasnog kongresa. Ona je ukazala da ovakvu podršku Pokrajinske vlade treba takođe nagraditi, kao i da ova organizacija još od 1992. godine, nije ostvarila ovakav vid podsticaja.

Kako je ovom prilikom istaknuto, Vojvodina trenutno broji 222 dobrovoljna vatrogasna društva i oko 10.000 edukovanih dobrovoljnih vatrogasaca, koji su obučeni za svaki vid pružanja pomoći u vanrednim situacijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Za šumarstvo i lovstvo 28,5 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2018, 13:19

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, uručili su danas 13 ugovora u ukupnoj vrednosti od 28,5 miliona dinara za pošumljavanje, unapređenje rasadničke proizvodnje, i za nabavku terenskih vozila u lovstvu...Milićević...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.