Vaskršnje liturgije služene širom regiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2018, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaskršnje liturgije služene širom regiona

Vaskršnje liturgije služene su širom Republike Srpske, a episkop banjalučki Jefrem, služio je u Hramu Hrista Spasitelja Vaskršnju liturgiju.

Vernicima je pročitana vaskršnja poslanica patrijarha srpskog Irineja. Ponoćnoj liturgiji prisustvovao je i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Episkop Jefrem čestitao je praznik prisutnim vernicima i svima pravoslavnima u eparhiji banjalučkoj, prenosi RTRS.

Vladika zahumsko-hercegovački i primorski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Grigorije služio je Vaskršnju liturgiju u hramu Rođenja Presvete Bogorodice, Stara crkva u Mostaru.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Sarajevu.

U kratkoj poruci, mitropolit Hrizostom istakao je radost kojom treba dočekati bližnje, prijatelje i susede, te da radost vaskrsenja podele jedni sa drugima i sa najbližima, prenosi Fena.

"Radujmo se, veselimo se pobedi dobra nad zlom, ljubavi nad mržnjom, istine nad nepravdom", poručio je on.

U sarajevskoj Sabornoj crkvi pročitana je i poslanica patrijarha srpskog Irineja, sa svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve.

Pravoslavni vernici proslavili su Uskrs arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu u Zagrebu koju je uz služenje sveštenstva toga hrama vodio mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, javila je Hina.

Tokom liturgije pročitana je uskršnja poslanica patrijarha Irineja, a na njenom kraju mitropolit Porfirije je čestitao vernicima Uskrs i kazao da čovek smisao života može naći tek u uskrslom Hristu, za šta je potreban iskren lični odnos prema Bogu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.