Uskoro nova radna mesta u rumskim pogonima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2018, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro nova radna mesta u rumskim pogonima

Još jedan pokazatelj da je Opština Ruma atraktivna za investitore, ali i da upošljava veliki broj svojih građana, pa i iz drugih opština, jeste u periodu međusmene u Industrijskoj ulici. Uočljive su kolone vozila sa radnicima koji rade u rumskim fabrikama, koji dolaze i odlaze sa svojih radnih mesta

Dok jedni odlaze, drugi dolaze na svoja radna u fabrike koje ovde posluju. Reč je o oko 3.000 zaposlenih lica, koliko se procenjuje. I to ne samo sa teritorije Opštine Ruma, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << već i iz drugih okolnih mesta. Svi oni kažu da su gužve svakodnevna pojava, ali nikome ne smetaju, jer ovakav prizor može samo da znači pozitivan napredak privrede.

Opština Ruma u prethodnom periodu je stvorila povoljnu poslovnu klimu za veliki broj investitora. Izgradnja novih pogona je u najavi i u narednom periodu, a pojedini postojeći poslodavci planiraju proširenje proizvodnje.

Slađan Mančić predsednik Opštine Ruma najavljuje nova zaposlenja ne samo u ovoj zoni, već i u seoskim sredinama, kao što su primer Dobrinci, gde se očekuje zvanično otvaranje pogona za preradu i pakovanje povrća. On je naglasio da je strateški cilj lokane samouprave bio upravo taj da se uposli što više građana.

Ipak, sa dovođenjem investitora i samim tim obezbeđivanjem što većeg broja radnih mesta, priča se ne završava. Opština Ruma značajna sredstva izdvaja i za uređenje ovih poslovnih zona kroz poboljšanje infrastrukture.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.