Uručena Golubica Mihajlu Pantiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2014, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručena ''Golubica'' Mihajlu Pantiću

Drugog dana manifestacije "Veljkovi dani" u Somboru posvećenih književniku Veljku Petroviću večeras je u Velikoj sali Županije u Somboru uručena prestižna književna nagrada za sveukupno pripovedačko stvaralaštvo "Veljkova golubica 2014" književniku iz Beograda Mihajlu Pantiću.

"Ova nagrada budi u meni sećanje na Sombor. Neki moji važni trenuci pisanja vezani su, upravo za Sombor. Pre tačno 30 godina u ovom gradu sam imao prvo predstavljanje svoje prve knjige priča >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Hronika sobe". Veljko Petrović je bez sumnje naš najzanačajniji pripovedač, čovek koji se kao i ja u potpunosti posvetio priči’’ rekao je za RTV laureat "Veljkove golubice 2014" Mihajlo Pantić.

Mihajlo Pantić, novobeogradski pisac. Ceo život proživeo je na Novom Beogradu, najpre u Bloku 21, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju, potom u Bloku, gde i sada stanuje.

Piše isključivo priče, a većina njih odvija se upravo u novobeogradskom ambijentu. Priče Mihajla Pantića prevedene su na dvadesetak jezika. Dobio je niz značajnih književnih nagrada, uključujući i Andrićevu.

Na šezdesetu godišnjicu od svog osnivanja Novi Beograd dodelio je Pantiću posebno priznanje za negovanje duha i vrednosti tog dela prestonice, a odmah potom uručena mu je i prestižna Nagrada grada Beograda za književnost, za knjigu priča „Ovoga puta o bolu”.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.