Unapređenje eUprave u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2017, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unapređenje eUprave u Sremskoj Mitrovici

Grad Sremska Mitrovica, iako već pruža građanima gotovo 50 elektronskih usluga kroz sistem funkcionisanja elektronske uprave, u narednom periodu još više će unaprediti ovaj način rada, uvođenjem još nekoliko sličnih.

Od primene člana 103 Zakona o opštem upravnom postupku, koji podrazumeva da su dužni da pribave dokumenta i podatke postupcima koje građani pokrenu, Sremska Mitrovica funkcioniše na taj način kroz elektronske usluge. Godinu dana od primene među Mitrovčanima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovaj princip rada je zaživeo.

Iako Grad pruža toliki broj elektronskih usluga, među kojima su i upis u vrtić, pribavljanje ličnih dokumenata i upis novorođenčadi, ističu da im nije cilj broj usluga, već da one budu usluge trećeg i četvrtog nivoa.

Fokus narednih meseci biće implementacija elektronskog funkcionisanja i u oblasti turizma. Svakako tu spada i unapređenje i javnog prevoza, što praktično znači da je ideja da svaki autobus bude opremljen GPRS uređajima i sistemima koji su zaživeli u većim gradovima. Nadležni kažu da će se dobre strane toga videti u narednim godinama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.