Izvor: Blic, 04.Avg.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrali traktor od 40.000 evra u Mađarskoj

SUBOTICA - Lopovi su od Olivera Iršaija iz Segedina ukrali traktor „New Holland" i prokrijumčarili ga preko granice u Srbiju. Ovo je 14. mašina koja je od novembra na isti način ukradena i prebačena u našu zemlju.



Iršai kaže da je neverovatno da se neko usudio da ukrade tako veliki traktor, koji je večeri kada je nestao bio zaključan i bez kapi goriva.

- Ispred njega je stajala poljoprivredna mašina koja ne radi i iza je bio traktor sa uključenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << alarmom. Lopovi su isekli žičanu ogradu i deo cevi od prskalice. Izvukli su gorivo iz drugog traktora i napunili „New Holland tm 120". Alarm se nije uopšte uključio i niko od komšija ništa nije čuo - kaže Iršai. On napominje da su lopovi skinuli dodatnu opremu sa traktora, za šta je potrebno puno vremena. On dodaje i da je traktor stalno bio u njivi, pa sumnja da ga je neko pratio, pošto su lopovi znali kada je mašina stigla na mesto odakle je ukradena.

Iršai kaže da je traktor kupio na kredit pre godinu i po za 10 miliona forinti, odnosno oko 43.000 evra. Iršai se pita kako je moguće da su lopovi uspeli da prevezu traktor preko granice.

- Znam da je srpska granična policija javila mađarskoj da se nešto dešava sa njihove strane i da je uočen plavi traktor koji se zaglavio. Dok su mađarski policajci stigli, traktora više nije bilo, a svi tragovi vodili su u Srbiju - kaže Iršai.

Vođen dobrim vestima da je nedavno ukradeni bager težak šest tona i vredan 50.000 evra vraćen vlasniku, Iršai je ponudio nagradu od 2.000 evra onom ko bude pronašao njegov plavi traktor.

- Znam da se u Vojvodini zbog peskovitog tla koriste manje mašine. Moj traktor je upadljiv i ogroman i zbog toga sam veliki optimista kada je u pitanju njegov pronalazak. Do sada mi se javila jedna osoba, ali nažalost nisam imao koristi od informacije koju sam dobio - kaže Oliver Iršai.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.